Jumaat, 3 Mei 2019

BERPUASA BERSAMA SHAKLEE

Ramadhan dah tiba...alhamdulillah diberi peluang lagi tahun ni untuk bertemu Ramadhan..
Menjadi 1 kelaziman...Ramadhan dan sahur memang tak boleh dielakkan..ada yang tak tau nak makan ape time sahur..sape macam tu angkat tangan 

Kadang-kadang ramai yang letih dan lesu ketika Ramadhan..selepas berbuka, ada yang tertido..sayangnyeee tertinggal terawih..

Hah!! Jom cuba SET RAMADHAN yang dicadang kan...

✔SESUAI DIAMBIL KETIKA BERSAHUR & BERBUKA PUASA
✔SESUAI DIAMBIL OLEH SEISI KELUARGA (untuk kanak-kanak sukatan berbeza)
✔SESUAI DIAMBIL OLEH IBU YANG SEDANG MENYUSUKAN ANAK
✔ALTERNATIF BUAT MEREKA YANG TIDAK GEMAR MENGAMBIL PIL
✔MEMBANTU MEMBEKALKAN TENAGA BERPANJANGAN SEPANJANG HARI
✔MENINGKATKAN TAHAP KEPEKAAN & PENUMPUAN (anak-anak kurang mengantuk di sekolah, boleh fokus pada pelajaran, mereka yang bekerja juga dapat mengekalkan produktiviti kerja walaupun berpuasa)
✔MEMELIHARA KESIHATAN SECARA MENYELURUH
✔RASA YANG SEDAP & AMAT MUDAH DISEDIAKAN



ENERGISING SOY PROTEIN (ESP) 

Membantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama, kerana kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. Malah sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan & menyerikan kulit, serta menganjalkan payudara (wow!). Tentunya anda nak tampil jelita di pagi Hari Raya nanti kan kan... ;) Disamping itu, ESP juga berperanan sebagai 'milk booster' jika diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak. Bancuh ESP dengan susu ataupun jus kegemaran anda, bukan sahaja sedap malah berkhasiat!

PERFORMANCE DRINK 

Membantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta & berterusan, tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah. Setelah berbuka puasa, Performance Drink dapat membantu anda untuk menambah semula tenaga - bolehlah perform solat terawih, bertadarus mahupun berqiamullai di surau atau masjid. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. Untuk lebih lazat, bancuh Performance Drink dengan jus oren Tropicana! Cuba lah! Memang sedap! Rasa oren yang menyegarkan & berkhasiat!

MEAL SHAKE 

Multivitamin & Multimineral, yang dilengkapi dengan protein & fiber. Sesuai bagi anda yang berasa sukar untuk menelan pil vitamin atau suplemen di sepanjang bulan Ramadhan ini. Boleh diambil semasa bersahur mahupun berbuka puasa. Fiber membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik, serta membuatkan anda berasa kurang lapar lebih lama. Hanya bancuhkan dengan segelas susu rendah lemak ataupun susu HL coklat, SEDAP! Malah anda boleh kongsikan khasiatnya dengan seisi keluarga!

Meal Shakes juga amat sesuai diberi kepada kanak-kanak yang mula belajar berpuasa kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang berpanjangan disamping dapat membina ketahanan badan kanak-kanak.


 Jangan risau! Bancuh ESP, Performance Drink, Meal Shakes, goncang2 sehingga sebati dan minum! Ditambah dengan beberapa biji kurma...insyaAllah akan membantu..

bab harga..jangan risau..anda noleh memilih mengikut bajet anda...tapi...duit boleh dicari..kesihatan yang baik mana nak cari...tak salah kalau melabur sedikit untuk kesihatan kita dan juga keluarga..ni namanya LONG TERM INVESTMENT...

feel free to whatsapp me..or pm me kat fb..

Whatsapp: 0148577216
FB: Aydah Alexander

Tiada ulasan:

Catat Komen